صفحه ی اصلی
Home Pageتالار گفتمان
Forumتبلیغات
ADSتماس با ما
Contact Usفروشگاه شارژ
Charge Shop
جامعه ایران در دوره ساسانی به صورت طبقاتی اداره می شد.در راس جامعه خاندان شاهی بود و پس از آن روحانیان (آسَروَن)، جنگاوران(ارتیشتاران)، دبیران، و سپس توده مردم. عضویت در یک طبقه موروثی بود اما در قوانین امکان انتقال ارتقای طبقاتی هم وجود داشت که بسیار نادر اتفاق می افتاد. برای ارتقای طبقه شخص باید هنر یا قابلیت ویژه ای از خود بروز می داد تا بتواند به طبقه مناسبش ارتقا پیدا کند. قانون چنین بود که وی باید هنرش را به شاه عرضه کند و پس از تایید موبدان و هیربدان به طبقه مورد نظر ارتقا یابد. هر طبقه خود به طبقاتی جزیی تر تقسیم می شد که البته ترتیب یا جزییات کامل آنها مشخص نیست.طبقه روحانیان شامل قاضیان (دادوران) مغان، موبدان، هیربدان، دستوَران، اندرزبدان (آموزگاران) می شد.این دسته ها هریک وظایف مجزایی داشتند.
دبیران نیز دسته هایی داشتند که برخی را امروز می شناسیم عبارتند از منشیان، محاسبان، نویسندگان احکام دادگاه ها، نویسندگان قراردادها، مورخان، پزشکان، منجمان. تفکیک بین طبقات در ایران به شدت مراعات می شد به طوری که اگر شاه در حالت مستی از یک خواننده می خواست با نوازنده از طبقه دیگر همنوایی کند وی باید عذر می خواست. حقوق مدنی در این دوره بر اساس اوستا و زند بود.
نام کتاب : تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان
نویسنده : تئودور نولدکه
تعداد صفحه : 752
حجم فایل : 28,800 کیلوبایت
برچسب ها : ابرسام وزیر اردشیر , , ارتیشتاران, , پروفسور نولدکه, , تئودور نولدکه, , تاریخ ابوجعفر طبری , , تاریخ اعراب, تاریخ ساسانیان, , حکومت ساسانی, , سورن پهلو, , منشیان, , مهرنرسه وزیر یزدگرد , , وزرگ فرمادار ,